Instal·lar una terminal de venda 24h en una farmàcia, està molt bé. Però, realment saps què és el que busca un client quan recorre a aquest tipus de servei?

Algunes de les situacions segurament ens les podem imaginar. Situacions d’emergència, de luxúria o inclús de comoditat. Però creiem important saber exactament quin percentatge de venda es destina a cada categoria i intuir-ne i justificar-ne una mica el perquè del tipus de venda realitzat.

Per aquest motiu hem decidit estudiar els resultats obtinguts d’un Farmaself 24 ubicat en una zona turística.

Les estadístiques

CONCEPTEPERCENTATGECONCEPTEPERCENTATGE
Preservatius21%Juguetes Sexuals3%
Covid12%Dolor d’orella3%
Tirites11%Problemes musculars3%
Problemes digestius7%Ulls irritats3%
Dolor de coll7%Cremades solars2%
Picades d’insectes6%Higiene íntima2%
Lubricants5%Articles de bebè2%
Congestió nasal3%Higiene corporal1%
Higiene Bucal3%Vitamines1%

Hem reagrupat una mica les categories i hem ajuntat les que són similars o amb la mateixa finalitat. Així els grups de productes han anat canviant fins que els hem agrupat de la següent manera:

1- Sexe 29%: Preservatius, lubricants, articles de plaer…

2- Molèsties y infeccions 27%: Productes per dolor de coll, dolor d’orella, congestió nasal, conjuntivitis, dolors musculars…

3- Covid-19 12%: Mascaretes, tests d’antígens, gel desinfectant…

4- Ferides 11%: Tiretes normals, tiretes en esprai, pedaços per butllofes…

5- Articles d’estiu 8%: Repel·lent para mosquitos, productes per picades de mosquit, cremes solares, after-sun, picades de meduses…

6-Bebè 7%: Xumets, tests d’embaràs, tetines, llet, pomades de bolquer, aspiradors nasals…

7- Higiene 5%: En aquesta categoria podem incloure des de raspalls de dents fins a productes menstruals femenins.

8- Vitamínics 1%: Contra refredats i deficiències

Ara que ja tenim ubicats els números i podem veure les preferències de compra en aquest tipus de terminal, ja resulta un xic més senzill intuir el tipus de situacions en les quals s’ha trobat cada client i determinar quina part del servei ha sigut determinant en la seva compra.

¿Què atrau el teu client al Farmaself 24h?

Alleujament

Segons les nostres estadístiques, un 27% de les vendes de productes són per alleujar símptomes, inflamacions i infeccions. Totes aquestes persones que varen acudir al Farmaself 24h varen poder alleujar els seus símptomes comprant-ne productes. Si a aquest nombre afegim les tiretes i pedaços per butllofes, podem arribar fins a un 38% de les vendes d’alleujament.

Però aquí no acaba l’alleujament que pot proporcionar el robot. Encara que sigui un percentatge més reduït, un 6% dels articles són per alleujar les picades d’insectes!

Estaràs ajudant a molta gent a alleugerar les seves molèsties i a atendre resultats d’accidents o males decisions que d’altra manera haurien d’atendre més tard o inclús l’endemà si no fos per la teva atenció amb el terminal de venda 24h de la teva farmàcia.

Colirios y gotas para los ojos - artículos en venta Farmaself 24

Accessibilitat

Quan pensem en una terminal de venda 24h, més una de farmàcia, les situacions en les quals pensem segurament són totes de nit. Si, existeix sempre una farmàcia de guàrdia, però aquesta requereix una recepta d’un centre d’atenció primària o metge per atendre’ns, a part de necessitar una persona de servei nocturn.

Després d’analitzar les vendes realitzades pel robot, hem pogut descobrir que no totes les vendes són nocturnes. Algunes simplement són fora d’horari d’atenció normal de farmàcia o inclús dies festius en què la farmàcia està tancada.

Amb una terminal de venda 24h estem donant un servei als clients que no tenen la possibilitat de recórrer a una farmàcia o botiga en hores d’obertura normal. També al que torna d’un llarg viatge i es troba amb tot tancat.

És un servei addicional de la teva farmàcia, estar accessible en moments en què ningú més ho està. Estàs oferint accessibilitat.

Tiretes y pedaços calmants- articles en un Terminal de venda 24h farmàcia Farmaself

Prevenció

No podem ignorar l’elevada proporció de vendes de preservatius i altres articles sexuals. Encara que també obtinguem vendes durant el dia, la major part són de nit. Y més d’una quarta part dedicada a la luxúria.

Amb el servei del teu terminal de venda 24h de farmàcia Farmaself, després d’un bon sopar o nit, la prevenció i atenció no quedaran a l’oblit, podent accedir a ella en tot moment. Estàs ajudant al teu client a prevenir situacions futures incòmodes i angoixes del “i si…?”

Però amb la instal·lació de la terminal, no només evitem possibles embarassos i ETS, també ajudaràs a clients amb certs símptomes a sortir de dubtes si poden tenir la Covid-19 i amb un antigen prevenir el seu contagi. O prevenir a una mare d’una nit sense dormir en vendre-li un xumet nou perquè el seu bebè ha perdut el seu.

El Farmaself 24h ajuda a prevenir situacions futures, facilitant accés a articles que ajuden amb la cura de les persones.

Preservatius - articles en un Terminal de venda 24h farmàcia

Discreció

Algunes situacions de venda en farmàcia requereixes molta discreció. Sigui el tipus d’article que sigui, el client pot comptar amb la discreció del farmacèutic, però, pot comptar amb la discreció de la veïna del costat que ha entrat a la farmàcia just en el moment de fer la comanda? Quines opcions tenim els usuaris de farmàcies per evitar-ho? Anar al poble del costat?

Aquí potser també podem incloure articles d’higiene íntima. Sobretot en dones jovenetes que els pot fer vergonya comprar aquest tipus d’article cara a cara amb el seu farmacèutic.

La discreció necessària per a cert tipus d’article com el test d’embaràs, preservatius o altres articles que poden requerir una mica més d’intimitat, el teu client la tindrà ara amb el Farmaself 24h. Podrà comprar a l’hora que cregui convenient i sense necessitat que ningú estigui present.

És un servei bastant únic, que a tu et generarà ingressos i al client li donarà tranquil·litat que el seu secret segueix sent això, un secret.

Higiene

Pot semblar exagerat, però la higiene també té molt valor. Poder anar a comprar gel hidroalcohòlic, tampons, salvaslips, raspalls de dents o inclús desodorants, pot salvar al teu client de més d’un compromís.

Quantes vegades es troba una dona compromesa per falta de disponibilitat d’articles de menstruació, sobretot les jovenetes? Ara tindran la teva atenció amb el terminal de venda de la teva farmàcia 24h per posar remei a la situació. Farmaself 24h serà una gran ajuda

Raspalls de dents i productes d'higiene personal - productes Terminal de venda 24h farmàcia Farmaself

Protecció

Ja hem parlat dels preservatius i altres tipus d’articles preventius de futures complicacions. Però també la protecció està present a l’hora de comprar un article en el Farmaself 24h. Les mascaretes, els taps d’orelles o la crema solar han trobat el seu públic entre els clients, on potser també podem afegir els usuaris de preservatius.

Així, el Farmaself 24h ha ajudat a clients a protegir-se, encara que sigui dels ronquets del veí o els sorolls nocturns de davant de la seva habitació.

Conclusió

El Farmaself 24h és un accessori al SmartMed Robot, no només útil per augmentar els teus ingressos, sinó també per ajudar al teu client en certes situacions de necessitat.

Les vendes del teu Farmaself 24h dependran del teu rang de clients, la teva ubicació i sobre tot el teu coneixement sobre els teus clients a l’hora d’emplenar l’estoc del robot SmartMed. Però amb la versatilitat que ofereix el robot a l’hora de varietat de productes a emmagatzemar, segur que en poc temps aconsegueixes conèixer les preferències del teu client.

I després e tot, el que més ven, és un bon servei.

Segueix-nos a LinkedIN per descobrir novetats i innovacions de PhDS

Contacte Phds
Categories: PhDS SmartMed

SpainCatalan